Olen huomannut, että yksi
olennainen ero amerikkalaisten ja suomalaisten juhlapyhien
välillä on se,
että täällä keskitytään pääasiassa syömiseen,
Suomessa juomiseen. Jenkeille Kiitospäivä
on kuin vappu suomalaiselle opiskelijalle:
ruokaa suunnitellaan ja
hamstrataan yhtä maailmanloppumeiningillä kuin viinaa
vappu-pippaloihin. Kummassakin kyse on
silti loppujen lopuksi samasta asiasta
– otetaan liikaa, liian lyhyessä ajassa
ja tehdään viikon päästä unohtuvat ”ei
koskaan enää” -lupaukset seuraavan päivän morkkiksessa.
Juhlistin elämäni
toista Kiitospäivää loisimalla Brianin perheen ja sukulaisten
luokse Long Islandille. Sanomatta varmaan selvää, ruokaa oli
PALJON. Ensimmäisestä kerrasta viisastuneena jätin kuitenkin hillittömän
ylensyönnin muille ja keskityin vain maistelemaan pienet määrät
vähän kaikkea. Tämä strategia kannatti, selvisin ilman suurempaa
ähkyä aina alkusalaatista kurpitsapiirakkaan.
Kaikki onnistuneen
kiitospäivän merkit täyttyivät – mässäiltiin
niin antaumuksella, ettei tee varmasti
pariin viikkoon mieli mainitakaan
sanoja “kalkkuna” tai “kurpitsapiirakka”, katsottiin
Kiitospäivän paraatin B-luokan laulu- ja
tanssiesityksiä, joiden kohdalla tavallisesti kääntäisi
kanavaa, ja kotimatkalla juututtiin normi
paluuruuhkaan pariksi tunniksi. Kaiken lisäksi ruokaa jäi yli niin valtava määrä, että mekin kiikutettiin sitä neljä muovikassillista kotiin. Maistuuko kalkkuna? Meille saa tulla syömään.
Hyvää viikonloppua!
Hyvää viikonloppua!
No comments:
Post a Comment